Home » Blogging » Grillimise aastaajad – aeg avastada uusi maitseid!

Grillimise aastaajad – aeg avastada uusi maitseid!

Grillimine ei ole pelgalt suvine aktiviteet, vaid tõeline kunstivorm, mis võimaldab katsetada ja nautida erinevaid maitseid läbi kõik aastaajad. Sageli seostame grillimist ainult soojade suvekuudega, kuid tegelikkuses avaneb grillihooaeg juba varakevadest sügavate sügiskuude ja isegi taliste päevadeni.

Alustuseks pole midagi paremat kui värskes õhus valmivad road, mis maitsevad justkui need oleksid võetud otse loodusest. Grillimine on sotsiaalne tegevus, mis toob kokku perekonnad ja sõbrad, et ühiselt luua ja jagada mälestusväärseid hetki.

Kevadine grillimine

Kevad on uute alguste aeg. Esimesed soojemad ilmad kutsuvad aeda grilli äärde. Kevadise grillimise võlu peitub kergemates ja värskeid taimi sisaldavates roogades. Spargel, noored kartulid ja rohelised salatid on need, mis täiendavad ideaalselt grillitud kala või kana. Kevadel tasub panustada ka marinaadidele, mis õrnalt läbi imbuvad ja lisavad lihale või kalale hõrku maitset.

Suvised grillipeod

Suvi on tõeline grillihooaeg. Aed on täis sära ja inimesed naudivad päikest ning pikki õhtuid. Suvises grillimenüüs on eriline koht värsketel ja kirevatel salatitel ning mahlastel lihalõikudel. Ei saa mööda vaadata ka vardaroogadest – šašlõkk, köögiviljavardad ja mereannid vardas on hitt igal suvepäeval.

Sügisene grillimise võlumaa

Sügisene grill on tõeline maitsenaudingute aeg. Õunad, kõrvitsad ja muud hooajalised viljad loovad põneva lisandi grillitud lihale ja kalale. Rikkalikud marinaadid ja glasuurid, mis kokku sulavad sügiseselt küpsete aedviljadega, tekitavad suus erilise maitseelamuse.

Talvine grill

Talvises grillimenüüs domineerivad tugevamaitselised ja toekad road. Erinevat tüüpi liha, nagu sealiha, veiseliha ja lambaliha, võib täiendada tumedate õllete või tugevate maitsekastmetega. Külma ilma trotsides saab ka talvel aias kokkates hõrke grillielamusi jagada.

Kokkuvõte

Grillimine on aastaringne elamus, mida ei tohiks piirata vaid suviste kuudega. Iga aastaaeg pakub oma ainulaadseid võimalusi ja toiduaineid, millest luua erinevaid maitsekombinatsioone. Grilli soojendav leek pakub soojust ja hubasust isegi külmal talveõhtul, samas kui kevadine päike toob esile grillil valmiva värske roa. Oluline on nautida koosviibimist ja avastada pidevalt uusi maitseid! Grillige aasta läbi ja rõõmustage oma meeli!